کد خبر:7983
پ
IMG-20181027-WA0007
مسئول بهداشت محیط و حرفه‌ای شبکه بهداشت و درمان دشتی؛

پلمب و تعطیل شدن ۱۰ واحد صنفی در دشتی از ابتدای سال تاکنون

مسئول بهداشت محیط و حرفه ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی: تعداد ۱۰ واحد صنفی از ابتدای سال جاری تاکنون به علت رعایت نکردن مقررات و موازین بهداشتی مربوطه پلمب و تعطیل شده اند.

مسئول بهداشت محیط و حرفه ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی: تعداد ۱۰ واحد صنفی از ابتدای سال جاری تاکنون به علت رعایت نکردن مقررات و موازین بهداشتی مربوطه پلمب و تعطیل شده اند.

 

مسئول بهداشت محیط و حرفه ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی در گفتگو با خبرنگار خورموج نیوز از پلمب و تعطیل شدن ۱۰ واحد صنفی در دشتی از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد و بیان داشت: این واحدهای صنفی مقررات و موازین بهداشتی مربوطه را رعایت نکرده و عملا سلامت مصرف کنندگان را به مخاطره انداخته اند که بعد از پلمب، متصدیان این واحدها با تنظیم تعهدنامه محضری، واحدشان جهت مرتفع نمودن نواقصات بهداشتی – ایمنی فک پلمب خواهد شد. بدیهی است تا رفع کامل نواقص اجازه بهره برداری و شروع به کار مجدد نخواهند داشت.

 

مهندس علی باغبانی واحدهای صنفی تعطیل شده را تعداد ۴ واحد نانوایی، دو مرکز تولید و عرضه نان فانتزی و شیرمال، یک واحد کارگاه تولید شیرینی قنادی، یک واحد رستوران و یک واحد غذافروشی بیرون بر در شهر خورموج و یک واحد کیوسک ثابت عرضه مواد غذایی در شهر کاکی برشمرد و افزود: شاغلین این واحدها بارها توسط بازرسان بهداشت محیط آموزش دیده و تذکرات شفاهی و کتبی دریافت کرده اند اما نسبت به تذکرات و اخطاریه های بازرسان بی توجه بوده اند.

وی در اشاره به نحوه بازدیدها و بازرسی های بهداشت محیط تصریح نمود: بازرسی دوره ای (روتین) که بستگی به نوع واحد صنفی دارد هر ماه یک بار از صنوف حساس تا سه ماه یک بار از صنوف غیرحساس و اماکن عمومی متغیر است، بازدید طرح تشدید که طی هر ماه همه روزه در ساعات غیراداری و روزهای تعطیل صورت می گیرد، صلاحیت یا عدم صلاحیت که چنانچه استعلامی برای صدور پروانه کسب وصول گردد، بازرس از واحد بازدید نموده و به استعلام صورت گرفته ظرف مهلت مقرر پاسخ می دهد، سلامت نوروزی که ویژه ایام نوروز بوده و سال های قبل از اول اسفندماه شروع شده و تا ۱۵ فروردین ادامه داشت. مدت طرح نوروزی ۹۷ _ ۹۶ در مقایسه با سال های قبل ۱۵ روز کمتر بود. همچنین بازدیدهایی در قالب طرح ایام ماه رمضان،  طرح ایام محرم، پیگیری شکایت و بررسی طغیان بیماری صورت می گیرد.

 

مهندس باغبانی پلمب و تعطیلی واحدهای صنفی و معرفی به مراجع قضایی ذی صلاح (دادسرای عمومی و انقلاب، تعزیرات حکومتی) را آخرین مرحله و آخرین راهکار پیش روی بازرسان بهداشت محیط عنوان، و خاطرنشان کرد: قبل از پلمب و تعطیلی واحدهای صنفی آموزش های چهره به چهره حین اخذ پروانه کسب، آموزش چهره به چهره حین بازدید از واحدها، برگزاری دوره آموزشی منسجم و نظام مند با محتوای آموزشی جامع و کامل آموزشگاه بهداشت اصناف شهید جلیل اشرافی شهر خورموج و تذکرات شفاهی و کتبی صورت می گیرد.

کارشناس مسئول بهداشت محیط و حرفه ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی در تشریح آئین نامه ماده (۱۳) مواد خوراکی خاطرنشان کرد: ماده (۱۳) قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی مصوب ۲۲/ ۴/ ۱۳۴۶ است که اصلاحات بعدی و آئین نامه اجرایی آن به شرایط ساختمانی و بهداشتی مراکز تهیه و تولید، توزیع، نگهداری و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی، وسایل و ابزار کار، بهداشت فردی شاغلین و وظایف مسئول بهداشت محل، مامورین نظارت و تکالیف آنها می پردازد.

 

وی با بیان اینکه تعداد ۴ پلمب از ۱۰ پلمب صورت گرفته حاصل ثبت شکایات مردمی در سامانه رسیدگی به تخلفات بهداشتی وزارت بهداشت (تلفن ۱۹۰) بوده که شامل یک واحد دکه ثابت عرضه مواد غذایی، یک واحد کارگاه تولید شیرینی(قنادی)، یک واحد نان فانتزی و شیرمال، یک واحد نانوایی می باشد، تاکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی مراکز تهیه، نگهداری، حمل و نقل، توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی، دفع غیربهداشتی فاضلاب و زباله، بهداشت مواد غذایی، بهداشت آب و… مراتب را با سامانه رسیدگی به تخلفات بهداشتی وزارت بهداشت (تلفن ۱۹۰) در میان بگذارند. شکایات آن ها ساعاتی بعد از ثبت در این سامانه، رسیدگی و پیگیری شده و حداکثر ظرف مدت ۷۲ ساعت مختومه می گردد.

 

باغبانی اضافه کرد: اکثر مردم از قاطعیت و جدیت بازرسان بهداشت محیط در برخورد با واحدهای متخلف بهداشتی اظهار رضایت و خرسندی می کنند، اما قلیل افرادی هم به اشکال و انحاء مختلف سهوا ًیا عمداً سعی می کنند زحمات بی شائبه و درخور ستایش بازرسان بهداشت محیط را کمرنگ جلوه دهند. مجموعه بهداشت و درمان، با آغوش باز پذیرای نقدهای سازنده ی مثبت و بجا می باشد و به منظور تامین، حفظ و ارتقای سطح بهداشت و سلامت مردم از صاحبان اندیشه، فکر و ایده استقبال می کند. همچنین به منظور مداخله و مشارکت اقشار مختلف مردم، خانه مشارکت مردم در سلامت در بخش مرکزی، شنبه و طسوج و کاکی تشکیل شده است.

 

وی در توصیه به عرضه کنندگان مواد غذایی تاکید کرد: از تمام شاغلین، مالکین، متصدیان و مدیران مراکز تهیه، توزیع، نگهداری و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی انتظار داریم قبل از شروع به کار با کارشناسان بهداشت محیط مراکز خدمات جامع سلامت مشورت کنند. همچنین مالکین واحدهای صنفی نقشه ساختمانی محل کسب را به کارشناس ارائه نموده و حتماً نقشه و طرح به تائید کارشناس بهداشت محیط برسد.

 

کارشناس مسئول بهداشت محیط و حرفه ای شبکه بهداشت و درمان شهرستان دشتی اضافه کرد: چنانچه متصدی قصد اجاره کردن مکانی را برای کسب و کار دارد، قبل از عقد قراردارد از بازرسین بهداشت محیط بخواهد که بازدیدی از مکان مزبور داشته باشد. انتظار می رود متصدیان، مدیران و شاغلین واحدهای صنفی با دستورالعمل ها و آئین نامه های بهداشتی مرتبط با واحد صنفی خودشان،  آشنایی کامل داشته باشند. سلامت مصرف کنندگان را مد نظر قرار داده و پایشگر، نظاره گر و کنترل کننده موارد بهداشتی در واحد خود باشند. با بازرسان بهداشت محیط همکاری نموده و به تذکرات و توصیه های بازرسان بهداشت اهمیت دهند و در صدد مرتفع نمودن نواقص بهداشتی برآیند.

پایگاه خبری خورموج نیوز
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

کلید مقابل را فعال کنید